Mänskliga rättigheter i praktiken

Är du vår nästa praktikant våren 2021?

Praktikplats hos Emerga Institute

Är du i slutet av din utbildning och intresserad av mänskliga rättigheter?

Vi är ett institut som samlar spetskompetens inom området mänskliga rättigheter och använder utvärdering, utbildning och processtöd för att hjälpa offentlig sektor, företag och organisationer att implementera ett rättighetsbaserat arbetssätt i sin verksamhet.

Du har användning av din kännedom om svensk offentlig förvaltning både lokalt, regionalt och nationellt när du genomför undersökningar och datainsamling för EU: s byrå för mänskliga rättigheter.

  • Du får möjlighet att genomföra både desk studies och intervjustudier
  • Att arbeta med statistik
  • Skriva rapporter och underlag på både svenska och engelska
  • Arbeta med fokusgrupper
  • Delta på de utbildningar vi anordnar
  • Och mycket annat – beroende på aktuella uppdrag

Vi arbetar både med offentlig sektor, ideell sektor och privata företag och hjälper dem med att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken.

Det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska språket, framför allt i skrift. Vi ser gärna en bredd av sökanden, tveka inte, sök!

Du som praktikant får möjlighet till fortbildning och insikt i ämnet mänskliga rättigheter och direkt koppling till hur man i t ex rollen som tjänsteperson är förpliktigad att arbeta med dessa och vad det innebär.

Praktikplatsen gäller vårterminen 2020. Mejla din ansökan till info@emerga.se, bifoga CV och personligt brev senast den 15 oktober.

För frågor kontakta VD Lejla Mundzic, lejla.mundzic@emerga.se

Besök www.emerga.se eller leta upp oss på LinkedIn för mer information om oss.