Mänskliga rättigheter i praktiken

Praktikplats finnes för HT 2018! Kommunikation / media

Emerga Research & Consulting är ett konsultföretag med spetskompetens inom mänskliga rättigheter. Vi hjälper företag, organisationer och offentlig sektor att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken. Vi gör det med utbildning, forskning, handledning, processtöd, utvärdering och utredningar. Vi är en grupp konsulter med olika bakgrund och expertisområden som tillsammans arbetar för att stärka respekten för och uppfyllandet av mänskliga rättigheter. Rättighetsbaserat arbetssätt, jämställdhet, hbtq, diskrimineringsfrågor, tillgänglighet, likabehandling, normmedvetenhet, skolutvecklingsfrågor, horisontella kriterier – vi kan fortsätta ett tag – är alla områden vi har stor erfarenhet av att arbeta med.

Vi söker en praktikant till höstterminen 2018 som delar vårt mål och vill arbeta med att utveckla Emergas kommunikation. Vi söker dig som är i slutet av din högskole- eller annan typ av kommunikationsutbildning och som på ett kreativt sätt vill ta dig an och arbeta med ett mindre företags kommunikation. Vi vill tillsammans med dig arbeta fram en strategi och gärna kreativa sätt för oss att lyfta och berätta om våra uppdrag för potentiella kunder. Det är en fördel om du är intresserad av och är duktig på t.ex. illustration, animation, film, ljud och bild, storytelling och liknande. Vi vill att du bidrar med din kreativitet och nyfikenhet!

Exempel på uppgifter du kan få: Ta fram och presentera en digital strategi, göra storytelling om ett större uppdrag / en större kund och producera färdigt material att marknadsföra, skriva pressmeddelanden och liknande texter, planera och genomföra en serie podcasts, göra en brandbook-pamflett. Och så vidare.

Vi är baserade i centrala Göteborg. Inkom med din ansökan i form av CV, ett personligt brev och om du vill något typ av arbetsprov du själv väljer ut. Skicka till info@emerga.se märk med ”praktik ht18”. Sista ansökningsdag 31 maj. Intervjuer sker löpande.

 

Hoppas vi hörs!

Emerga-teamet