Vi välkomnar Olof Gränström till Emerga

Berätta lite om din bakgrund och vad du har gjort tidigare?

Jag är statsvetare, ekonom och pedagog med en specialisering mot svensk förvaltning Mina arbetsuppgifter har varierat från strategisk planering, kvalitetssäkring, utveckling till politiskt kommunikation. Min drivkraft har alltid varit allas lika värde och rätt till en bra framtid. Det låter enkelt men alla som arbetat inom utbildningssektorn till exempel vet att alla inte har samma möjligheter. Det kan bero på språk, digitalt utanförskap eller andra socioekonomiska faktorer. Utbildning är för många nyckeln till framtiden. Jag har en relativt brokig bakgrund och har bland annat arbetat för försäkringskassan, som gymnasielärare och som ansvarig för utbildningsfrågor på Ung Företagsamhet.

 

Varför sökte du dig till Emerga? 

Emerga står för ett perspektiv som blir allt viktigare i både Sverige och världen. I tider när Sverige står inför olika utmaningar är det viktigare än någonsin att arbetet med mänskliga rättigheter fortgår. Emerga står inte heller bara för pekpinnar utan ger verktyg och visar både företag och offentlig förvaltning hur man kan arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken. Det känns spännande och oerhört utvecklande att vara en del av ett team som är ledande inom sitt område.

 

Några tips och råd till de som vill arbeta med liknande frågor?

Läs, var nyfiken, utbilda dig och träffa människor. Se till att hela tiden utveckla din förståelse för vår ständigt föränderliga omvärld och inse att du aldrig kommer bli färdig med ditt arbete.