Mänskliga rättigheter i praktiken

Nu är det dags att söka praktik hos oss!

Är du intresserad av mänskliga rättigheter? Har du läst statsvetenskap, offentlig förvaltning eller mänskliga rättigheter?

Emerga hjälper offentlig sektor, företag och organisationer att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken. På Emerga får du som praktikant möjlighet att arbeta med och utveckla din kunskap och dina kompetenser. Vi är ett konsultföretag som samlar spetskompetens inom området mänskliga rättigheter och använder utvärdering, utbildning och processtöd för att hjälpa offentlig förvaltning, företag och organisationer att implementera ett rättighetsbaserat arbetssätt i sin verksamhet.
Du har användning av kännedom om svensk offentlig förvaltning både lokalt, regionalt och nationellt när du genomför undersökningar och datainsamling för EU: s byrå för mänskliga rättigheter. Du får möjlighet att genomföra både desk studies och intervjustudier. Du kommer att få chans att arbeta med statistik. Du kommer att få skriva rapporter och underlag på både svenska och engelska. Du får möjlighet att delta på de utbildningsdagar vi anordnar.

Samtidigt får du som praktikant möjlighet till fortbildning och insikt i ämnet mänskliga rättigheter. Du som söker ska kunna göra praktik hos oss en hel termin under hösten 2017.

På Emerga är vi ett litet engagerat team som jobbar aktivt för att mänskliga rättigheter ska tas på allvar. Vill du vara med?

Mejla oss ditt CV och en kort text om varför du söker praktik hos oss! Sista ansökningsdag 15 maj. De som kallas till intervju kommer att ha hört av oss senast 1 juni.
För ansökan och frågor kontakta VD Lejla Mundzic, lejla.mundzic@emerga.se